Reisverslag

zondag, augustus 21, 2005

Om 11.00 uur thuis vertrokken met Eddy en Lea. Zaventem omstreeks 12.00u bereikt. Inchecken duurde langer dan verwacht, en tegen 13.00 waren we dan toch zo ver om iets te gaan eten. Een broodje provencette was net vettig genoeg om de eerste vlucht naar Amsterdam te overleven.
Om 13.40 door de beveiliging gestapt en om 14.00 mochten we op de bus naar onze Cityhopper. KLM heeft speelgoedvliegtuigjes gekocht om gekke Belgen van Brussel naar Amsterdam te vliegen en terug. Zelfsde handbagage wordt aan de trap afgenomen om in het ruim terecht te komen.
Na een turbulente vlucht van 30 minuten, landen we in Schiphol, waar we een klein uurtje hebben om over te stappen. Tijd genoeg, maar als je dan aan de gate komt, staan daar al 100 chinezen, klaar om naar Beijing te vliegen. En die zijn van plan om eerst in het vliegtuig te zitten, dus we laten de dringers voorgaan en komen dan uiteindelijk om 17.00 op onze plaatsen in een ongelooflijk grote boeing. KLM heeft ook grotere vliegtuigen.
Vertrek om 17.25 zoals gepland. Zeer professionele crew begeleidt bende chinezen en Europeanen. Bijna continu worden we voorzien van eten en drinken. De beenruimte is echter zeer beperkt en aan het toilet is het altijd aanschuiven.
Na een lange en vermoeiende vlucht landen we om 08.35 lokale tijd in Beijing. Amai veel Chinezen.
We worden NIET opgewacht bij de Domestic Transfers, zodat we zelf opzoek gaan naar een binnenlandse vlucht. Men weet ons in gebroken Engels duidelijk te maken dat we geboekt zijn op een vlucht naar NanChang, maar dat we eerst de ticketten moeten hebben. Uiteindelijk vinden we Gu WangJu aan het meetingpoint, buiten de vlieghaven. Zij troont ons met de snelheid van een op hol geslagen paard door een menigte naar een incheck balie, waar plots alle paspoorten verzameld worden en een groepsincheck gebeurt.
Tegen 11.00u verschijnt Mr Liu. Hij zal ons begeleiden naar bij de binnenlandse vlucht. Al gauw blijkt dat we zonder verdere vertagingen in NanChang zullen toekomen. Iedereen is doodop en de fut is er wat uit. Zelfs het lekkere eten van Air China wordt met moeite naar binnen gewerkt.
We willen allemaal zo snel mogelijk gaan slapen om morgen fit en gezwint onze dochters te gaan halen.
Bij de bagage claim in NanChang krijgt Mr Liu een telefoon van de directeur van het lokale adoptiebureau, dat we allemaal verwacht worden VANDAAG om ons kind in ontvangst te nemen. Ik heb nog nooit zo snel mensen terug energie zien krijgen. We worden in een sterk onderkoeld busje gestoken en slingeren door het verkeer naar het adoptiebureau, waar we te horen krijgen dat de kinderen tegen 15.00u zullen gebracht worden. Iedereen loopt nog eens naar het toilet ( en die zijn echt smerig) om dan klaar te zijn als de kindjes aan komen. Emoties komen los, maar iedereen is toch overgelukkig, dat ze hun kindje mee krijgen. Ook wij hebben er een dochter bij. En wat voor een. Ze heeft niet gehuild, en is stilletjes bij Myriam op de schoot gekropen. We zijn met de zelfde onderkoelde bus naar het hotel geslingerd en daar hebben we ons wat rust toegezegd. Mr Liu wil wel dat we alvorens te gaan eten eerst alle papieren voor morgen invullen. En als dat gedaan is gaan we aan tafel, waar Jade zonder verpinken een kom soep en bord noedels met kip achterover slaat. Dan naar de kamer voor een bad en een fles en nu om 21.23 plaatselijke tijd slapen de meisjes als rozen.
Papa maakt nog even het reisverslag af en gaat dan ook onder de wol, om morgen een nieuw Chinees avontuur te beginnen.

4 Comments:

  • HipHoi!
    Fijn om dat zo te lezen: alles goed met moeder, vader en nieuwe zus!
    Maak er nog een geweldige tijd van, geniet maar veel en laat geregeld maar iets weten langs deze of andere weg!

    Wannes

    By Blogger wannesdeloore, at 6:07 p.m.  

  • Bravo voor mij zusje, iedereen is hier in opperbeste stemming, want er is een zusje/nichtje bij. Ze eet in ieder geval al goed. allemaal moe? toch niet te hard verschoten van het verschil fot en werkelijkheid? in ieder geval:"Slaap ze!!"

    groetjes Jesse

    By Anonymous Anoniem, at 9:28 p.m.  

  • Hallo daar,
    83 thuisbevallen limburgse moeders wensen proficiat, verstrekt door 5 vroedvrouwen, bravo bevalling kort en krachtig (alla jesse) naeen zeer moeizame arbeid (maar 24 uur korter dan verwacht (hehe)
    Van deze speciale (vroed)vrouw nog een extra bravo natuurlijk ook van nonkel seppe en nichtjes anna en marie, we zullen morgen een extra glaasje drinken op jullie gezondheid
    karin

    By Anonymous Anoniem, at 9:40 p.m.  

  • Beste Stijn en Myriam,

    Wat geweldig om te horen dat Jade alles over zich heen heeft laten komen! Heerlijk dat ze goed eet !
    Van harte gefeliciteerd paps en mams en alle zoons van harte met jullie dochter ! Heel veel geluk en gezondheid ! Groetjes Jeanine (collega PDM)

    By Anonymous Anoniem, at 10:18 a.m.  

Een reactie posten

<< Home