Reisverslag

zondag, augustus 28, 2005

Vandaag hebben we onze eerste natte bed gehad, dus om 6.45u. is iedereen al druk in de weer om alles op orde te krijgen.
Aan het ontbijt zijn we zoals gewoonlijk de eersten enkel Mr Liu is niet te verslaan, maar hij is dan ook een oud militair (sinds 3 jaar met pensioen). Jade vindt het ontbijt lekker, dus kunnen wij wat langer blijven zitten, maar de luide muziek drijft ons vroeger dan nodig naar buiten. Om 08.30u naar de supermarkt voor melk, pampers, water en Cola. Mr Liu loopt met ons mee en vertelt een en ander over Beijing en over zichzelf. In de supermarkt weer luide muziek en nog niet te veel mensen. Chinezen kennen wel het weekend, maar alles is gewoon open, enkel de ambtenaren werken niet. Het belooft in elk geval een zeer warme dag te worden, men verwacht temperaturen van boven de 33°C. En blijkbaar hebben we ook de vochtigheid van NanChang meegebracht, want het is al luchthappen geblazen vanaf we de deur uitkomen. Terug in het hotel, even alles wegzetten en dan starten naar de vlooienmarkt. Deze markt wordt enkel in het weekend gehouden en zou bekend moeten zijn. We worden nog eens extra gewaarschuwd voor Pickpockets en dan is het afdingen geblazen in het chinees. Jongens, jongens wat kunnen die een mens in het zak zetten. Stukken van 900RMB worden verkocht voor 90RMB (en dan verdienen ze er nog aan). Iedereen heeft de pret van zijn leven. Jade slaapt, mama mag kiezen en zeggen wat ze mooi vindt en papa mag lekker “commercen” met de chinezen. Dit gaat de hele dag door met enkele op de middag een uurtje eten in het restaurant. Om 17.00u wordt alles opgebroken en worden de laatste deals gesloten, maar dan is het toch tijd om de schade op te nemen. Een serieuze hap uit het budget is toch opgegaan aan vlooienmarkt. Geen nood, we passen de volgende dagen wel op om toe te komen tot thuis.
In het hotel is het gelukkig frisser en kunnen we terug ademen. Jade wordt wakker wanneer we de hotel kamer binnen komen en is goedgezind. Dus spelen maar papa en mama. Ondertussen toch even met de jongens bellen, daar is alles ok, zelfs het weer in Belgie blijkt te beteren. Wacht maar, als wij thuiskomen is er een hittegolf. Dit is onze laatste zondag in China voor een lange tijd en dus nu kunnen we eindelijk aftellen. Het hotel valt wel mee, maar het is en blijft een hotel. Toen we op de middag even naar de kamer gingen voor een verse pamper (ook voor Jade), werd er plots gebeld en stond Yannick plots voor de deur. Yannick is iemand die sinologe is en nu een extra cursus volgt van enkele weken aan de unief van Beijing. Ze chat af en toe met Myriam en dus zo ver van huis is het voor iedereen fijn om nog een vlaamse stem te horen in deze miljoenen stad. We hebben wat gepraat en zijn dan terug vertrokken voor onze vlooientocht.
Het buffet vanavond was bijna hetzelfde als gisteren, dus ok maar niet speciaal. Morgen wordt een zware dag, want dan gaan we muur beklimmen. Tijd dus voor enkele uurtjes rust.
Jade ligt al lekker te slapen en nu gaat papa dat ook maar doen.

1 Comments:

  • Wat een prachtig meisje !!
    Geniet van jullie wereldreis samen met Jade (prachtige naam)
    Tja die pampers da's terug wennen hé (hahaha)
    Hartelijke groeten
    Catherine Louwette

    By Anonymous Anoniem, at 12:49 p.m.  

Een reactie posten

<< Home