Reisverslag

woensdag, augustus 31, 2005

Om 7.30u hangt er een verdacht geurtje in de kamer, en Jade ligt een beetje te mopperen in haar bed. Rara, wat zou dat te betekenen hebben? En ja hoor, het is een goeie kakkebroek, ideaal om een woensdagochtend mee te beginnen. Dus iedereen “rise and shine”. Een fles achteraf kan Jade niet meer tot rust brengen en dus wordt er maar opgestaan in kamer 1424.
Douchen, aankleden en starten naar het ontbijt tegen 08.30u. Daar is het al een drukte van jewelste, de kinderstoelen zijn al allemaal bezet en wanneer we vragen voor een extra stoel, wordt Mr Liu erbij gehaald om even te overtuigen.
Daarna terug naar de kamer voor enkele mails te versturen en dan om 10.00u naar beneden. Vandaag staat het zomerpaleis op het programma, en dat willen we niet missen. Met zijn allen in de bus om een klein uurtje rond Beijing te rijden,want het zomerpaleis ligt volledig aan de andere kant van de stad.
Weer worden we gewaarschuwd voor gauwdieven en vandaag komen er nog eens geldvervalsers bij te pas. Dus iedereen kijkt nog eens extra alles na en dan gaan we op stap.
Het is een echte mooie zomerdag, dus we kunnen het niet beter treffen. Hier en daar krijgen we een woordje uitleg van Mr Liu, over de keizer die gevangen werd genomen door zijn eigen vrouw, en opgesloten werd in het zomerpaleis. (er zijn slechtere plaatsen voor opgesloten te worden, dunkt mij) Het paleis is gebouwd halverwege de 18de eeuw en is door de frans- engelse delegatie in 1860 afgestookt om daarna terug opgebouwd te worden. De keizer Qianlong, heeft redelijk wat verfraaiingswerken aan dit paleis gedaan. Het paleis ligt aan een groot meer, dat uitgegraven is voor de bouw van het paleis. De drukte van de inkom wordt snel vergeten wanneer we de tuin in gaan en langs de verschillende paviljoenen wandelen. De meest rustgevende tuin, is de “garden of harmonous interests”, een gaanderij gebouwd rond een vijver vol lotusbloemen (er staan er maar 2 in bloei) met veel kleine visjes en 1 waterkieken. Hier wordt je opgenomen door de rust en kalmte. Het is dan ook de uitgelezen plaats om de kindjes een hapje en een drankje te geven. We hebben allemaal onze les van gisteren geleerd, en iedereen heeft iets bij voor de kleintjes. We wandelen verder door de mooie tuin en komen via een soort Venetië uit bij het grote meer, waar Mr Liu ons op een drakenboot zet. De meeste kindjes beginnen al moe te worden en een kwartiertje later leggen we aan aan de uitgang van het paleis. Het is genoeg geweest voor de meeste onder ons, ook voor Jade, die vindt dat ze nu staprechten heeft en niet meer in de rugzak wil zitten.
Op de bus wordt nog even nagepraat over de schoonheid van het zomerpaleis en verder valt er links en rechts een oogje toe. Bij het hotel aangekomen gaan we naar de kamer omdat Jade moet slapen. Dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot, maar wanneer het ons lukt, blijft ze voor 2,5u onder de wol. We hebben ondertussen een broodje en een kop soep gegeten en ook mama legt zich een kwartiertje op bed. Om 17.30 is Jade en dus iedereen wakker en starten we met het 2de deel van de dag: winkelen in de supermarkt en verder nog maar eens gaan eten in het a la carte restaurant. Mevrouw Gu Wanyu heeft de paspoorten met visum en de adoptiedocumenten klaar en brengt ze ons aan tafel. Iedereen zou kunnen vertrekken, als we een plaats op het vliegtuig hadden, maar daarvoor moeten we nog 3 dagen wachten. Het eten is lekker, maar de kinderen zijn redelijk rumoerig. We stellen vast dat iedereen toch bezig is met het begrenzen van de kinderen, die meer en meer testen wat wel en niet kan.
Morgen gaan we naar de Hutong wijk, een traditionele chinese wijk, om daarna te gaan winkelen in “Silk street”. Il faut préparer de l’argent pour demain, vertelt Mr Liu ons. We zijn eens benieuwd wat dat gaat geven.
De zoo, welke we eerst hadden gevraagd voor vrijdag, hebben we toch maar afgezegd. The lonely planet schrijft hierover: ‘elke diernetuin geeft wel het gevoel van een gevangenis, maar dan deze van Beijing is dan toch voor de terdoodveoordeelden’. Dit is niet wat we willen meegeven aan de kinderen. We zullen wel wachten tot we eens naar Planckendael kunnen gaan. Na het eten nog wat foto’s uitgewisseld met andere ouders en verder heeft Jade zich kostelijk geamuseerd in het bad. Onmiddellijk na de fles is ze gaan slapen tegen 21.00u. Nu gaat papa weer een beetje lezen en dan slapen. Nog 3 keer slapen en we gaan naar huis. Hip hip hoera.

2 Comments:

  • Hallo jullie daar in het verre China, doe ze groeten daar, en Stijn dat van die muur, da's maar zwak zelle, ik ben tot helemaal boven geweest, en zonder te veel te zweten. Maar toen was het wel niet zo warm waarschijnlijk.
    De groeten en tot binnenkort.
    ( de koffie staat klaar )
    PS. Een prachtig reisverslag.

    Chris Peeters

    By Anonymous Anoniem, at 10:16 p.m.  

  • Nog een dikke proficiat met jullie dochtertje, ik kreeg al tegen mijn ... van mijn vrouw dat ik er niets over geschreven had. Ze is prachtig, en gelijkt precies op haar papa, alleen een beetje knapper.
    Geniet nog van de chinese lucht en het lekkere chinese eten en een veilige vlucht terug !
    Tot binnenkort.

    Chris P en co.

    By Anonymous Anoniem, at 10:30 p.m.  

Een reactie posten

<< Home